Graphic Cubes

GYAKORI KÉRDÉSEK

itt találod azokat a kérdéseket, amelyeket a legtöbben kérdeztetek

Tanárok kérdései

Milyen programok ismerete szükséges?


Szuper, ha már Scratch-ben szereztél gyakorlatot. Ez előny lesz az AppInventor elsajátítása kapcsán. Táborszervezésnél pedig a Google szolgáltatásokat (Drive, Docs, Sheet) használjuk majd közösen. Ha még nem találkoztál a Scratch-csel, akkor a Skool Tudásbázis oldalán találsz ismertetőt és konkrét projekteket is hozzá. Nézd meg őket.
Hogyan zajlik az online felkészités?


Az oktatóknak online webináriumot állítottunk össze, amiben 16 lecke során megismerkedhetnek a Skool módszertannal, a Táborszervezés lépéseivel és azokkal a konkrét projektekkel, amiket a táborra szánunk. Ezután pedig a kérdéseiket egy Live Online meetingben tehetik fel Enának és Petinek, akik a videóban vezették végig a leendő oktatókat a felkészülésben.
Milyen juttatásban részesülnek az oktatók?


A kiválasztásra került oktatóink számára egy online felületen hozzáférést adunk a 3x félnapos tábor megtartásához szükséges felkészítő anyagokhoz (videók, módszertanok, jógyakorlatok, konkrét App Inventor projektek - ezek a későbbiekben a Kockamóka táborokon kívül is felhasználhatók), valamint konzultációs lehetőséget biztosítunk oktatóink számára egy Live Online meeting keretein belül, ahol bátran feltehetik kérdéseiket a tananyagot kidolgozó szakértő kollégáink számára. Ezek mellett táboronként bruttó 20 ezer forintos tiszteletdíjban részesül minden oktatónk. Számlaképesség nem feltétel.
Határokon túl is lehet tábort tartani?


Nagyon örülünk neki, ha táboraink eljutnak Magyarország határain túlra is, így természetesen van lehetőség külföldön is tábort tartani magyar nyelven.
Mitől függ, hogy online vagy offline tábort tarthatok?


Ha a Skool-tól kérsz segítséget a gyerekek toborzásához, akkor csak online táboroztatásra van lehetőség, mivel helyszínt nem tudunk biztosítani a táborokhoz. Ha tudod vállalni, hogy te toborzol gyerekeket a környezetedben és van helyszínetek (internetkapcsolattal, számítógépekkel), ahol tudtok tábort tartani, akkor van lehetőség offline táboroztatásra. Ez esetben a helyszínnel való egyeztetés és az infrastruktúra biztosítása a te felelősséged.
Megkapom előre a projektet, amit a táborban a gyerekekkel elkészítünk?


Igen. Az oktatóknak készített online webinárium 16 leckéje során oktatóink megismerkedhetnek a Skool módszertannal, a táborszervezés lépéseivel és azokkal a konkrét projektekkel, amiket a táborra szánunk.
Van megkötés abban, hogy mikor tartom a tábort?


Amennyiben a Skool-tól kértél segítséget gyerekek toborzásában, úgy van megkötés abban, hogy mikor tarthatsz tábort. Ezeket az előre meghatározott turnusokat konkrét dátumokkal a jelentkezési lapon megtalálod. Táboraink 3x félnaposak, 2020. július 20 és augusztus 26. között bonyolítjuk le őket, és hétfő-szerda vagy szerda-péntek intervallumban indulnak a turnusok. Abban nincs megkötés, hogy délelőtt vagy délután tartod a tábort, ezt rád bízzuk, de mindenképpen értesíts bennünket a pontos kezdési időpontról. Amennyiben te toborzol gyerekeket a táborra, úgy a tábor időpontja rád van bízva, attól függ, miben állapodsz meg a résztvevőkkel. Mindkét esetben a táborokat legkésőbb augusztus 31-ig be kell fejezned.
Kell fizetnem az online felkészítő anyagokért?


A webinárium felületén elérhető felkészítő anyagokért jelképes 100 Ft-ot kérünk.
Hogyan tudom befizetni a webináriumi felkészítő anyagokért a jelképes 100 Ft-os összeget?


A táborhoz tartozó webinárium linkjét a szerződéskötés után megküldjük neked. A link egy online webinárium felületére irányít át, ahol bankkártyás fizetéssel tudsz majd fizetni.

Diákok kérdései

Hogyan tudok jelentkezni az online táborokba?


Ezen a jelentkezési lapon regisztrálj és keresni fogunk a részletekkel. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsBVHKONTafJQ2dqA4eOIJDC4HxtIjO4Kie6Lpx13gk2FXaA/viewform