top of page
kockamoka_intro_2021-01 (1).jpg

PYTHON VIDEÓK KEZDŐKNEK

Amikor 1989 végén Guido van Rossum nekiállt összerakni egy új programozási nyelvet, valószínűleg nem gondolta, hogy harminc évvel később a Monty Pythonról elnevezett karácsonyi hobbiprojektjéből a szakma egyik legfelkapottabb nyelve lesz. És a leggyorsabban fejlődő is. 

A Google keresési statisztikái szerint az elmúlt egy évben Amerikában a Python több embert érdekelt, mint például Kim Kardashian, és ellentétben a vetélytársakkal, a „Python programozás” kulcsszóra a keresések száma konkrétan triplájára nőtt. 

A Stack Overflow fejlesztők körében végzett 2018-as felmérése is hasonló képet mutat: a programozók 68%-a szeret vele dolgozni, és azok közül, akik még nem használják, 25% tervezi megtanulni (ezzel a Python már második éve vezeti a „wanted” listát, a JavaScriptet is jócskán megelőzve).

Szóval ezért is indítjuk a Skool youtube csatornát a Python nyelvvel. 

16567.jpeg

Ez a videó-sorozat segít abban, hogy megismerkedj a Python nyelvvel és pár órán belül meglegyen az első játékod is

- mégpedig a Chrome dinoszaurus játékát fogjuk életre kelteni!

dinogif.gif


Ráadásul egy olyan webes felületen dolgozunk, amihez nem kell letölttened a Pythont, úgyhogy egy perc regisztráció után

már írhatod is a kódsorokat!


Az első videókban kapsz egy kis gyorstalpalót arról, hogyan lehet kiíratni szöveget, változókat és függvényeket használni, és aztán belecsaptunk a grafikus játék elkészítésébe. Azt javasoljuk, hogy 6-10 perces videókat mindig állítsd meg, készítsd el te is a kódot, kísérletezz, és akkor nézd tovább, ha nálad is működik - így körülbelül fél óra minden lecke.  


Lelkes felnőtteknek, újrakezdőknek, tanároknak is ajánljuk!  

dino.png
kaktusz.png
gameover.png
bottom of page